Ekspedition

Apotekets fornemste opgave er at ekspedere og udlevere den korrekte medicin, til den korrekte kunde til den korrekte pris, på baggrund af det lægen ordinerer.

Når en kunde henvender sig på apoteket, kan apotekspersonalet ud fra kundens sundhedskort, via C2 tilgå kundens recepter online på Det Fælles Medicinkort, FMK. Apoteket ekspederer medicinen ud fra kundens behov og ønsker.

I forbindelse med ekspeditionen, har apotekspersonalet pligt til at tilbyde kunden det billigste produkt, der indeholder samme lægemiddel i samme styrke og i samme mængde.
Ved ekspeditionen printes en doseringsetiket til påsætning på lægemidlet, hvoraf fremgår kundens navn, samt hvad lægemidlet tages for og hvor ofte kunden skal tage det. Har apoteket ikke det ønskede produkt på lager, kan det via C2 bestilles direkte hos apotekets grossist, til levering den kommende dag.

Det takserede produkt fremfindes - ofte af apotekets robot - og i C2 stregkodekontrolprogrammet kontrolleres at rette etiket, sættes på rette produkt. Dette for at bidrage til at sikre, at den korrekte kunde får det korrekte produkt med den korrekte dosering. På apoteket er det også muligt at få dosispakket sin medicin. Dette vil sige at kunden får en ”rulle” med sin medicin i.

Rullen er delt op i små poser mærket med de enkelte indtagelsestidspunkter - f.eks. morgen, middag og aften - og kundens medicin ligger fordelt i de små poser. På denne måde støttes kunden i at tage de korrekte tabletter på det korrekte tidspunkt og fejlmedicinering mindskes. Via C2 FMK Dosis-programmet tilgås og registreres apotekets håndtering af dosispakket medicin.